Bamboe

Bamboe heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Dankzij de hoge groeisnelheid en de goede eigenschappen is bamboe een milieuvriendelijk materiaal voor allerlei producten.. Bamboe is de meest milieuvriendelijke houtsoort. En eigenlijk is het geen hout, maar gras: bij kap behoudt de plant zijn wortels. De plant sterft niet af, door de kap worden jonge scheuten geprikkeld om uit te komen. Mede hierdoor levert een vierkante hectare bamboe 30% meer zuurstof op dan hout!

Bamboe is milieuvriendelijk

Bamboe is geheel afbreekbaar en dus niet milieuverontreinigend. Omdat bamboe een snel groeiende grassoort is en vaker geoogst kan worden is het een ecologisch verantwoord product. Ieder jaar maakt worden nieuwe stammen door de moederplant aangemaakt die in korte tijd tot volwassen hoogte uitgroeien.

D1.jpg

Bamboe is hip eigentijds

De tijd dat bamboe een goedkoop en slecht imago heeft is voorbij. Door het toenemende milieubewustzijn wordt bamboe in de wereld van ontwerpers steeds meer omarmd. Moderne ontwerpen geven bamboe niet alleen een luxe, maar ook een natuurlijke uitstraling. Bamboe wordt steeds meer trendy!

Bambooteq-zitregels-854x568.jpg

De voordelen van bamboe op een rij

  • De belangrijkste voordelen van bamboe zijn:
  1. Door de compacte vezelstructuur is bamboe harder dan menig andere houtsoort
  2. Is heel stabiel, door weinig krimping/uitzetting
  3. Bamboe groeit met 1 seizoen terug
  4. Bamboe gedijt goed onder zowel vochtige als droge condities
  5. Bamboe bevat geen giftige stoffen en veroorzaakt geen allergie├źn