Bamboe Gevel

De Bamboe vliesgevel van Alwiti B.V. is een uiterst duurzaam en innovatief product. Dankzij doordachte technologie op het gebied van het lamineren van bamboo, biedt de combinatie van aluminium en bamboe enkele ongeëvenaarde eigenschappen. Bamboe scoort op het gebied van brandwerendheid, waterafstotendheid, insectwerendheid en anti-bacterieële eigenschappen vele malen beter dan traditionele hardhout soorten.

Bamboe_vliesgevel_foto3.jpg

Bamboematerialen kenmerken zich door dimensionale stabiliteit en zetten minimaal uit. Het materiaal is circa 300 kg m3 lichter dan tropisch hardhout. Bamboe heeft een hoge stijfheid, sterkte, flexibiliteit, hardheid en laag gewicht. De doorsnede van een bamboe balk 1,9 keer effectiever qua verhouding/traagheidsmoment is dan een rechthoekige doorsnede van een houten balk. Het heeft een goede buigstijfheid omdat de cellulose van binnen naar buiten toeneemt. Het is een materiaal dat efficiënter in gewicht/sterkte/stijfheid is ten opzichte van andere bouwmaterialen. En mede om al deze redenen heeft Alwiti B.V. zich verdiept in dit product en weten te combineren met het moderne onderhoudsarme aluminium. Dit samen heeft geleid tot een uiterst duurzame vliesgevel.

bamboe_spanten.jpg

De Bamboe vliesgevel van Alwiti B.V. kan een bijdrage leveren aan uw BREEAM project certificering op een aantal credits:
ENE 1: Energie-efficiëntie gebouwschil met de hoog isolerende bamboe vliesgevel van Alwiti B.V.
ENE 5: Energieproducerende gebouwschil met Alwiti Building Integrated PV bamboe vliesgevels
MAT 1: Lichte materialen zowel aluminium en baboo, recycling
MAT 5: Verantwoorde inkoop van materialen
MAT 7: Ontworpen voor degelijkheid
HEA 1 & 2: Daglichttoetreding: grote glasoppervlaktes
HEA 7 & 10 Natuurlijke ventilatie

Met de Bamboe vliesgevel van Alwiti B.V. beschikt u over een van de duurzaamste vliesgevel op dit moment in de gehele Benelux. De combinatie van deze producten maken dit product uniek voor in uw project.